Feminist? Ja visst!

 
Har tänkt att skriva om detta ämne ett tag nu men det passar ju hur bra som helst att skriva om detta just idag då det är Internationella kvinnodagen. Jo vad är ämnet jag pratar om? Det har ni förmodligen redan listat ut - feminism.
 Jag är feminist och jag tycker att det är en självklarhet att vara det som människa men framförallt som kvinna. Det är en sak jag inte kan förstå.. hur man inte kan vara feminst som tjej? Vad är det som gör att vissa tjejer säger att de inte är feminister? Vill ni tjejer leva i ett samhälle där kvinnor får sämre lön för exakt samma arbete som männen gör men de tjänar bättre? Vill ni tjejer leva i ett samhälle där man behöver passa sig, man ska klä sig ordentligt (och inte för den anledningen att man inte ska frysa), man får inte bli för full, man får inte gå ensam och där ett NEJ inte är tillräckligt? Vill ni tjejer leva i en värld där männen har makt och där våldtäkt används som ett vapen i krig? Och där kvinnor i vissa länder inte får välja vem de ska vara kära i. Jag vill iallafall inte det och jag förstår inte varför man skulle vilja det? Jag tror att folk har fått det här med feminsim om bakfoten, det handlar inte om att kvinnorna ska vara bättre än männen på något sätt, det handlar om att man vill göra världen JÄMSTÄLLD. 
 Och feminism handlar inte bara om kvinnors rättigheter. Det handlar även om hur killar framställs, varför måste alltid killar vara tuffa och macho? Det är ju "bögigt" att visa känslor som kille, så ska det inte vara. 
 
Jag vill bara att det ska vara jämställt mellan könen och det är därför jag kallar mig för feminist. Och detta betyder inte att jag hatar män, inte rakar mig under armarna eller att jag ens röstar på det feministiska partiet. Enda anledningen till att jag kallar mig för feminist är för att jag vill att det ska bli mer rättvist och att det ska vara jämställt mellan män och kvinnor, simple as that!
 
Kom ihåg nu att detta är bara mina åsikter och jag tyckte att det passade att skriva om detta eftersom det är internationella kvinnodagen idag och jag skäms absolut inte över mina åsikter. 
Vad anser ni om feminism? Håller ni med mig? Hugs and kisses.

Kommentarer
Postat av: Linda HolEriks

Det är nog många som inte vågar säga och stå för att dom är feminister. Tack så mycket!

2016-03-08 @ 20:26:11
URL: http://holen666.blogg.se/
Postat av: Linda HolEriks

Nej absolut! Det är allas rättighet och tycka och känna hur man själv vill och gör.

2016-03-08 @ 20:30:23
URL: http://holen666.blogg.se/
Postat av: Linda HolEriks

Ja. Jag tycker att det är bra gjort av dig att skriva om det!

2016-03-08 @ 21:52:45
URL: http://holen666.blogg.se/
Postat av: Tilda

Grymma du! :)

2016-03-08 @ 22:09:16
URL: http://nouw.com/tildaochmolly
Postat av: CAMILLAESI

WOORD!! Bra skrivet

2016-03-08 @ 22:50:08
URL: http://camillaesi.blogg.se
Postat av: Bambi

Jag brukar säga att jag inte är feminist - men det har inte med att jag inte håller med om de punkter som du tar upp utan för att jag som person inte tror på kategoriseringen. Att sätta en stämpel på mig själv liksom. Jag tänker typ att jag är jag... Jag är "Bambi". Ingenting annat. Kanske finns det fler som tänker så?

Dock kan jag ju klargöra att jag är helt för jämställdheten och den förändring i samhället som feministerna kämpar för. :) Hoppas inte kommentaren blev för rörig. Det är bara att fråga om jag skrev något som låter virrigt.

Bra skrivet förövrigt!

2016-03-09 @ 23:59:57
URL: http://iambaam.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0